Terugblik Voor de Jeugd Dag 2018

Voor de Jeugd Dag 2018

Op de Voor de Jeugd Dag kwamen alle onderwerpen aan de orde waar professionals, beleidsmakers en bestuurders elke dag mee te maken hebben. Een dag lang waren 1.500 deelnemers bij elkaar, spraken ze met elkaar op het Jeugdplein en luisterden ze naar mooie muziek in de schommel, werden er mooie ontwikkelde apps en websites getoond in de Pianowinkel, en werden er ontroerende persoonlijke verhalen verteld. Maar er werd ook gelachen! Zoals tijdens de afsluiting met Kindercorrespondent Tako Rietveld, de Kinderburgemeester Nilaya én Kinderwethouder Dana uit Diemen en minister Hugo de Jonge.

Filmhuis voor de Jeugd

In Paviljoen 11 – Filmhuis voor de Jeugd gaf Sanne een presentatie over prestatiedruk en burn-out onder jongeren en studenten. Na het bekijken van een verkorte ‘stress’ versie van de documentaire Stress to Impress ging Sanne samen met ervaringsdeskundige Mohini van het NJR in discussie over prestatiedruk en zette het aanwezige publiek aan het denken over hun eigen rol bij dit groeiende probleem onder vooral jongeren.

Dat het hier ging om een actueel onderwerp bleek wel dat er meer dan 100 toeschouwers aanwezig waren in de zaal en dat er minstens zoveel mensen helaas niet naar binnen konden!

Meer info over de Voor de Jeugd Dag 2018? Klik hier