Scherpe antwoorden

Q: Waar kan ik jullie documentaires bekijken?
A: Op YouTube. Onze documentaires worden gepubliceerd op YouTube zodat iedereen die er wat aan zou kunnen hebben deze kosteloos kan bekijken.

Q: Kan ik jullie benaderen voor een lezing of een vertoning van jullie documentaires?
A: Dat kan! We hebben hier veel ervaring mee en gaan graag in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden. Voor een lezing of vertoning vragen wij wel altijd een vergoeding. Bekijk voor meer informatie onze website pagina ‘vertoningen’.

Q: Kan ik jullie benaderen voor een interview voor bijvoorbeeld televisie of radio?
A: Zeker! Je kunt hiervoor contact opnemen via ons perscontactformulier.

Q: Kan ik jullie vragen stellen over mijn studie-, of schoolproject?
A: We krijgen veel verzoeken om mee te werken aan studie en schoolprojecten en kunnen daarom helaas niet op alle verzoeken ingaan. Als je besluit ons toch een verzoekje te sturen vinden we dat fijn, maar zou je dan duidelijk willen formuleren hoe en waarmee we je kunnen helpen?

Q: Staan jullie open voor ideeën voor jullie projecten?
A: Ja, we staan altijd open voor tips en ideeën, maar omdat wij onafhankelijke producties maken en een onafhankelijke organisatie zijn, maken wij wel onze eigen keuzes in wat wij uiteindelijk wel en niet behandelen.

Q: Hoe kiezen jullie je onderwerpen?
A: Voor het kiezen van onze onderwerpen kijken we vooral heel erg in onze omgeving en naar wat er in de actualiteit speelt. Voor ons is het belangrijk dat we zelf enthousiast worden van het onderwerp, zodat we met heel veel plezier aan een project kunnen werken.

Q: Maken jullie ook documentaires of video’s in opdracht?
A: Vanuit stichting SCHERP maken we géén projecten in opdracht. Dit kan wel vanuit Studio Frameworks, een communicatie en productiebedrijf waar een aantal van onze ‘Scherpelingen’ bij betrokken zijn.