Missie/visie

Ontstaan

Stichting SCHERP is ontstaan nadat wij in 2015 geheel onverwachts Dennis (20) verloren aan zelfdoding. Wij zien het als onze missie om (mentale) problemen bij jongeren bespreekbaar te maken om zo verhalen als die van Dennis te kunnen voorkomen. 

Voordat Stichting SCHERP in 2018 ‘officieel’ werd opgericht maakten wij twee documentaires (To my loved ones, 2016 & Stress to Impress, 2017) waarbij de mentale gezondheid van jongeren centraal stond. Sinds 2018 zijn wij een stichting en worden onze documentaires ook onder die vlag gemaakt.

Missie/visie

Stichting SCHERP wil psychische problemen bij jongeren helpen voorkomen en wil het praten over mentale gezondheid normaal en zelfs leuk & interessant maken. Het is belangrijk dat onze aanpak luchtig, jong, informatief en humoristisch is zodat we jonge mensen aanspreken en zo het praten over (mentale) gezondheid normaliseren. 

Stichting SCHERP vindt dat geen enkele jongere alleen hoeft te worstelen met levensvragen en (mentale)gezondheid, maar dat het normaal wordt voor hen om dit te kunnen bespreken met hun directe omgeving. Wij willen dit te bereiken door op een laagdrempelige manier jongeren aan te spreken, en onderwerpen die vaak als zwaar en taboe worden beschouwd op een leuke en inspirerende manier te behandelen. Dit maakt onze content, hoewel het over soms zware thema’s gaat, ook leuk om naar te kijken. En we zijn vaak ook gewoon heel erg grappig.